søndag, mai 03, 2009

Fedalshynna 1 mai


Folk fra nær og fjern var samla for å gå på Fedalshynna 1 mai. Frå noke so lokalt som Flo, og so fjernt som Gøteborg. Henke, Tony, Erik, Erik, Andreas, Tarald og Lasse kom båtvegen til bygda, for so å bli henta med det folkekjære kjøretøyet ATV.
Vertskapet denne helga var Svein-Erik, Jan-Erik, Asbjørn og Bjørn Inge. Svein E. og Bjørn gjekk ei lita stund før dei andre og trakka opp løypene, mens Jan E. og Asbjørn tok seg av skrøne forteljingar til lettruelege uttabygdsfolk på vegen opp.. :)

Dagens stunt var vår venn fra Gøteborg som sto for. Han sette seg i bilen kvelden før frå Sverige, for å dukke opp på Graf/Hjelledalen kl 07.30 1 mai.. Han fekk seg en liten halvtime på puta før det var dags for at komme sig up..

Turen: Man starter med å klive av nevnte kjøretøyer oppe på Flofjellet, for å gå bak Nigardssætra, og vidare peile seg inn på Fedalen. Før du kjem inn i sjølve dalen legge du inn en 90 graders venstre, retning Marsåhynna en liten periode. Etter 2o min. labbing søkjer en så mot møre igjen, og ein kan igrunn sette kursen rett mot toppen.. Dette er en super-enkel tur som en med lettheit kan gå uten noke form for kunnnskap om det eine eller det andre.. (det er greit å vete korleis hæl-løft og sånn funka,men)

Ruta opp er merka med rødt.


Nedover: Svein Erik og Bjørn valgte og kjøyre ned att i Fedalen og ned mot Flofjellet (merka med alternativ farge), mens dei andre hadde bestemt seg for å renne til Furedalen i Veslebygda. På Flofjellet står du på skia heilt ned til overfornevnte kjøyrety, for dei som disponerar det, mens i Furedalen vart det desverre en del gåing til fots for å komme seg nedatt. På Flo sida kan denne turen gjentakast til og med 17 mai helga, viss ein er heldige.. Med mindre en er glad i å bære ski..

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar